Üzüm Reçeli Tarifi
Dinle
Reçel Tarifleri, Üzüm Reçeli Tarifi, Üzüm Reçeli nasıl yapılır, Yapılışı Hakkında Bilgi, ve çok daha fazlası...

Üzüm Reçeli Tarifi

Üzüm Reçeli Tarifi

Üzüm Reçeli Tarifi ile bildiğiniz tüm reçelleri unutun. Vitamin ve mineral kaynağı olan kara üzümün faydaları saymakla bitmez. Bu enerji deposu ile hazırlayacağımız reçeli kış mevsiminin soğuk aylarında bol bol ağzımızın tadı ile tüketebiliriz.

Üzüm Reçeli Tarifi ileüzüm tüketim tercihiniz artacak. Sirkesi reçeli şarabı pekmezi yapılan üzüm kansızlığa iyi geldiğinden ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden kışın tüketilmesi oldukça enerjik güne başlamanızı sağlayacak.

Üzüm Reçeli Tarifi ne başlamak için daha ne bekliyoruz o zaman. Yararlarını saymakla bitiremediğimiz üzümü birde böyle deneyim. Hazırsanız başlayalım.

Üzüm Reçeli Yapmak İçin Gereken Malzemeler

1 kilogram kara üzüm 1 kilogram toz şeker 1 su bardağı su 1 adet çubuk tarçın 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzüm Reçeli Nasıl Hazırlanır?

Üzüm Reçeli Tarifi hazırlamak için öncelikle üzümleri saplarından ayırıp bol su ile güzelce yıkıyoruz. Yıkamış olduğumuz üzüm tanelerini ve toz şekeri geniş bir tencereye alıyoruz. Biraz bekleterek kendi suyunu salmasını bekliyoruz. Daha sonra 1 bardak suyumuzu da ekliyoruz. Tenceremizi ocağa alıp altını yakıyoruz. Kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. Tencerenin üzerine çıkan köpükleri bir kevgir veya kaşık yardımı ile alıyoruz. Kaşığı reçeli sulandırmaması için tahta kaşık kullanıyoruz. Kısık ateşte 30 dakika kadar kaynatıyoruz. Daha sonra çubuk tarçını ilave edip 10 dakika kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Arada kenarda duran bir çay tabağına damlatıp kıvamını kontrol edebilirsiniz. Yeterli kıvama geldiğini düşündüğümüzde içindeki çubuk tarçını alıp kenara ayırıyoruz. (Tarçın çubuğu yerine vanilya çubuğu ya da yıldız anason ekleyerek de reçelinize farklı bir aromada katabilirsiniz.) Taze sıkmış olduğumuz limon suyunu ekleyip ocağımızın altını kapatıyoruz. Tenceremizi ocaktan alıyoruz. Sıcak bir şekilde yıkayıp kurulamış olduğumuz kavanozlarımıza dolduruyoruz. Kapaklarını iyice kapatıp ters çeviriyoruz. Oda ısısında soğuduktan sonra karanlık güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ediyoruz. Artık enerji dolu kış aylarına hazırsınız demektir. Kahvaltılarınızda güne başlarken çok iyi bir seçenek olacak.

Üzüm Reçeli Tarifi ileüzüm tüketim tercihiniz artacak. Sirkesi reçeli şarabı pekmezi yapılan üzüm kansızlığa iyi geldiğinden ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden kışın tüketilmesi oldukça enerjik güne başlamanızı sağlayacak.

Şimdiden afiyet olsun.
Kaynak: pratikevyemekleri . com

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

0
LOVED
0
OMG!
0
LOL
0
AWESOME!
0
FUNNY
0
NICE
0
FAIL!

Yorumlar

http://tarifi.web.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!